Bli bedre kjent med den biodynamiske vinprodusenten Loxarel!

En times kjøretur vestover fra Barcelona, i Penedès, har familien Mitjans drevet med vinproduksjon i fem generasjoner. I dag er det Josep Mitjan som står for vinmakingen, han var bare 16 år da han produserte sine første  1000 flasker av musserende vin. 

Navnet Loxarel kommer fra den lokale druen Xarel-Lo som også er en av de druene Loxarel legger sitt hovedfokus på. I tillegg til Xarel-lo fokuseres det på de andre Penedès autoktone variantene Macabeo og Parellada, mens det de senere årene også har blitt innført nye druesorter som Chardonnay, Merlot og Pinot Noir.
 

 

Vingården har blitt drevet økologisk siden 2002, men mange av vinene er i dag også sertifisert biodynamiske. Respekt og nærhet til naturen står høyt på agendaen og familien Mitjan fokuserer på å lage autentiske viner med et minimum av teknologisk innflytelse. Dette innebærer bl.a. at hvert år i mai – juni, når bladverket på vinstokkene trengs å trimmes, så utføres dette av en flokk på 250 sauer. På denne tiden av året er fortsatt druene såpass umodne og syrlige at dyrene ikke viser noen interesse for å konsumere dem, men holder seg til det grønne bladverket.

 

Flere av Loxarels produkter er tilgjengelige på Vinmonoplet og har også fått flott mottagelse i pressen.

 

Loxarel Vintage Reserva Brut Nature 2014
563701
Kr. 150,-
55% Xarel-lo, 35% Macabeo, 10% Chardonnay
Deilige kremede bobler laget etter biodynamiske prinsipper med noter av gul plomme og ristede mandler. Godt balansert med elegant syre i finish. Flaskelagres mellom 28 og 30 uker før salg.

 

 

Ops by Loxarel Blanco
7669601
Kr. 129,90
60% Xarel-lo, 40% Garnacha Blanca
Biodynamisk hvitvin som dufter av pære og tropiske frukter. Frisk og frukitg med fin syre.

 Ops by Loxarel

6883001
Kr. 126,30
40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 20% Garnacha
Fruktig og saftig rødvin med mørke bær og hint av urter og fat. En perfekt vin til sommergrillingen.