Weingut Korrell fra Nahe i Tyskland

Hos Weingut Korrell står familielykke og vin i fokus. I Nahe i Tyskland våkner de hver morgen til Paradis.

Weingut Korrell drives av Martin Korrell, som overtok vingården etter sin far i 1999, og hans kone Britta.
Martin er sjette generasjons vinbonde og vinstokkene hans far plantet for mange år siden produserer i dag viner i toppklassen. Til sammen eier familien 26 hektar med vinmarker fordelt på utvalgte parseller spredt rundt i Nahe-regionen. Nahe er et relativt lite vinområde, men har et stort mangfold av ulike jordsmonn.
Korrells viner karakteriseres av en tydelig og ren fruktighet i kombinasjon med mineralitet og gjerne litt salttoner.

I vinen «Von den Grossen Lagen» ( = from the best sites) samler Korrell selve essensen av Nahe ved å velge druer fra fire Grand Cru vinmarker; Schloss-Böckelheimer In Den Felsen, Schloss-Böckelheimer Köningsfels, Norheimer Kirschheck og Niederhäuser Klamm.  Denne blandingen av druer fra ulike Grand Cru vinmarker er mulig siden Korrell ikke er en VdP produsent. Med deres Riesling Von den Grossen Lagen ønsker de å fokusere enda mer på kvaliteten til denne ene vinen, som får frem det beste fra de ulike vinmarkene, i stedet for å lage fire ulike viner.

Toppvinmarken deres heter «Paradies», og Korrells parsell i denne vinmarken har optimal plassering på en høyde med god soleksponeringHer finner vi et fattigere jordsmonn enn i de øvirge vinmarkene, det består hovedsakelig av leire og skjell. Vinstokkene er gamle og røttene har gravd seg dypt ned i jorden.
I 2017 kom deres Korell Paradies Riesling på 7. plass av Tysklands 10 beste Rieslinger under Feinschmecker Riesling Cup. I tillegg til Riesling produserer familien Korrell viner på andre klassiske tyske druer som Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muller-Thurgau for å nevne noen.

 

Viner tilgjengelig på Vinmonopolet:

Korrell Riesling Trocken
VP.nr:      10766501
Pris:         kr. 159,00

Korrell Feinherb
VP.nr:      10767701
Pris:         kr. 159,90

Korrell Grossen Lagen
VP.nr:      10767601
Pris:         kr. 229,90

Korrell Spätburgunder
VP.nr:      10769501
Pris:         kr. 179,00