Produsentbesøk fra Musella

I begynnelsen av april fikk vi besøk av Maddalena fra Musella. Her kan du lese om hva vi gjorde.

Vi elsker å få besøk av våre fantastiske produsenter og vi hadde gledet oss lenge til dette beøket av Maddalena Pasqua di Bisceglie fra Musella i Veneto. Musella holder til på en idyllisk eiendom utenfor Verona hvor de produserer fantastiske, biodynamiske Valpolicellaviner. Mer om produsenten lengre ned, her kommer litt om besøket vi hadde tidligere i år.

Først på agendaen, en helt spesiell middag skal avholdes på Klosteret restaurant i Oslo i samarbeid med Aperitf onsdag 5. februar. Ikke bare skal vi ha med oss Musella, men også Trappistbryggeriet Chimay fra Belgia, til en «øl vs. vin battle». Middagen selges ut i løpet av bare 48 timer, noe som er sjeldent i følge Julie Amundsens om er prosjektleder hos Aperitif. Vi gleder oss sammen med 46 spente gjester til en unik opplevelse.

Vi gleder oss også over samarbeidet med Klosteret restaurant, hvilket bedre sted å avholde en slik middag på enn i deres stemningsylte kjeller opplyst av stearinlys. Hver nydelige rett fra kjøkkenet serveres med en utvalgt vin fra Musella samt øl fra Chimay, så er det opp til hver enkelt å avgjøre hvilken kombinasjon man foretrekker. Kvelden fylles med spennende erfaringer, god mat og drikke, fine samtaler og historier om hva som skjer i øl- og vinverden. En fantastisk kveld som vi kommer til å huske i lang tid.
Stor takk til Maddalena og til Bordon Fabrice fra Chimay. Og takk til Klosteret restaurant og Julie fra Aperitf.

 

Kveldens meny på Klosteret

 

Dagen etter pakker vi bilen og setter kurs mot Hovden Alpinsenter. Underveis har vi tid til en liten vinsmaking, lunsj og omvisning på Thorbjørnrud Hotel på Jevnaker. Dette idylliske stedet med egent ysteri, gård og bryggeri er en opplevelse! Og gode og mette etter flere serveringer med deilig ost forstetter vi ferden mot fjellet og en av de ‘norskeste’ opplevelsene vi har å tiby vår italienske gjest, nemlig hyttetur. Vel fremme fyrer vi i peisen og koser oss med enda mere norsk ost og italienske skinker servert med en deilig Drago Bianco fra Musella og eplevin fra Oreby Vineri.

Grunnen til at vi befinner oss i den norske fjellheimen er ikke bare fordi vi alle er glade i å stå på ski, det skal også avholdes Winemaker’s Dinner på Hovden Alpin Lodge. Men heldigvis er det også tid til noen timer i alpinbakken. Vi kan kanskje ikke by på kilometerlange løyper som i de italienske alper, men med sol og blå himmel, god snø og lite folk i bakken kunne det ikke blitt mye bedre.
Etter en perfekt start på dagen er klare for kveldens middag og vi blir godt tatt imot av rundt 40 gjester som har kommet for å møte Maddalena og smake hennes viner. Til og med byen ordfører er på plass. Hovden Alpin Lodge byr på en nydelig 4-retters middag som er perfekt parret mot Musellavinene. Høydepunktet er kanskje de enorme stykkene med langtidsstekt storfekjøtt som plasseres på bordet som delerett og serveres med Musellas Amarone della Valpolicella Riserva.

 

 

Etter noen flotte dager er det på tide å sette kurs for Oslo igjen, og så videre til Verona for Maddalena. Vi har ingen anelse på dette tidspunktet om hvilken krise som er ferd med å ramme Nord-Italia i løpet av bare kort tid. Vi har også heldigvis tid til et siste stopp på vei hjem – vi skal kjøre hundespann!

 

Verden ser i dag helt annerledes ut enn den gjorde for en drøy måned siden. Vi ser tilbake på disse dagene med Maddalena og kjenner oss utrolig heldige for de opplevelsene vi fikk. Samtidig tenker vi på alle, i Italia og resten av verden, som i dag er rammet direkte eller indirekte av COVID-19. Vi håper at vi snart kan møtes igjen og feire og klemme hverandre som pleide.

Ta vare på hverandre imens.