Ny Champagneprodusent – Pierre Gerbais

Vi har startet samarbeid med den økologiske Champagneprodusenten Pierre Gerbais, drevet av den unge og dyktige vinmakeren Aurélien Gerbais.

Pierre Gerbais er en liten champagneprodusent som holder til i Celles-sur-Ource i Aube i den sørlige delen av Champagne, ikke langt fra Burgund. Området er bl.a. kjent for sitt særegne jordsmonn dominert av Kimmeridgekalk som er med på å gi vinene herifra et mineralsk preg.

Vingården drives i dag av en unge vinmakeren Aurélien Gerbais som er fjerde generasjons vinmaker i familien Gerbais. Familien Gerbais har drevet med vinproduksjon siden 1930, og i etterkrigstiden kjøpte de opp stadig mer eiendom i Celles-sur-Ource. I dag har de til sammen 18 hektar med vinmarker; 10 hektar Pinot Noir, 4 hektar Chardonnay og 4 hektar Pinot Blanc. Sistnevnte drue kan sies å være noe av en raritet i Champagne da den ikke inngår blandt de klassiske druene som brukes i champagne. For Gerbais er den en selvfølgelig del av deres blends.

 På 90-tallet begynte de omlegging til økologisk jordbruk etter å ha sett de negative effektene bruk av pestisider og kjemikalier kan ha, ikke bare på naturen, men også på menneskene som jobber i vinmarkene dag etter dag. De fikk Ampelos sertifisering i 1996.

Aurélien er en ung og innovativ vinmaker som stadig eksperimenterer i vinkjelleren, bl.a. med bruk av naturlig gjær og gjæring på eik. Han er utdannet i Beaune i Burgund, og kjenner minst like stor tilknytning til vinmakingstradisjonene der som i Champagne. Resultatet er kvalitetsviner i klassisk stil med minst mulig innblanding både i vingården og under produksjon.

Produkter på Vinmonopolet:

Pierre Gerbais Cuvée de Réserve
Pris kr. 349,90
Varenummer: 1745201 

Pierre Gerbais Grains de Celles Rosé
Pris kr. 419,90
Varenummer: 7820101

Pierre Gerbais L’Osmose BdB Extra Brut 2014
Pris kr. 479,90
Varenummer: 1988601

Pierre Gerbais l’Audace Pinot Noir 2014
Pris kr. 479,90
Varenummer: 1988501

Pierre Gerbais L’Originale Pinot Blanc 2011
Pris kr. 629,90
Varenummer: 6867301

For informasjon om priser for Horeca, ta kontakt.