Ny produsent – Scagliola

I september lanser vi to spennende viner fra den Italienske familieprodusenten Scagliola.

Vingården til Scagliolafamilien ligger på toppen av San Siro-åsen i Calosso, en liten by i det sørlige Piemonte, mer spesifikt i  Monferrato i Langhe. Jordsmonnet består i hovedsakelig av sand, kalkholdig leire og kalkstein.

 

Camillo Scagliola etablerte vingården i 1936, men døde ikke mange år senere. Hans sønn Giovanni bestemte seg for å videreføre farens arbeid da han bare var 14 år gammel og han drev etter hvert gården med sin kone Marcellina. De produserte også andre jordbruksvarer og hadde kveg. Det var Giovannis sønner, Maggiorino og Mario som begynte omleggingen av gården til å kun satse på vin. Til å begynne med satset de hovedsakelig på produksjon av Moscato mens andre viner kun ble solgt direkte fra fatene i vinkjelleren. Senere skulle de også satse på Barberadruen i større grad. I dag produserer de en hel serie Barberaviner i ulike stiler, fra lettdrikkelige hverdagsviner til dyrere viner. I dag er også den fjerde og hittil siste generasjonen av Camillos familie involvert i vingården, noe som har ført til både innovasjon og ekspansjon mot det internasjonale markedet.

Scagliola har sterk fokus på arbeidet i vinmarkene, og mener at det er nettopp her grunnlaget for kvaliteen i vinen skapes. De bruker kun bærekraftige metoder og jobber i tråd med økologiske prinsipper, selv om de ikke er sertifisert. I løpet av sommeren går de gjennom druematerialet på plantene og fjerner klaser der det trengs for å garantere høyere kvalitet på druene som får fortsette å vokse. All innhøsting skjer for hånd for å kunne føre en bedre selektering av druematerialet.