Septembernyheter – høsten er skalldyr- og hvitvinsesong!

Høsten er kommet, likeså er det tid for deilig skalldyr = hvitvinsesongen er dermed IKKE over! Her kommer noen av de nyhetene AMKA presenterer i Septembermåned.

Weingut Korrell Slice of Paradise, Nahe, Tyskland
Slice of Paradise er, som navnet sier, en del av vinmarken Paradies i Nahe. Vinmarken er på 9 Ha i sin helhet, men dette er da druer man har selektert til å bli lillesøster til Weingut Korrell sin toppvin, Riesling Paradies. Her er vinrankene opp mot 40 år gamle.

Vp nr: 13503001
Pris kr. 199,00

Cantine Lunae Bosoni er tilbake i Norge!
Paolo Bosoni tok over Cantine Lunae etter faren sin i 1966. I dag er hele familien involvert i firmaet. Colli di Luni grenser til Toscana helt i øst. Her nyter druene godt av brisen fra fjellene og den kjølige temperaturen fra havet.

Cantine Lunae Bosoni La Bianca 2020, 75 cl
Dette er en blend mellom to druer, 80% Vermentino og 20% Malvasia. Aromatisk med duft av litchi, sitrus og hvit fersken.   

Vp nr: 13483501
Pris kr. 179,90

Cantine Lunae Bosoni Etichetta Grigia 2020, 75 cl
Dette er en vin laget på 100 % Vermentino. Aromatisk med preg av hvit fersken, nøtter og grønne urter.   

Vp nr: 9484801
Pris kr. 194,90

En av få årganger av denne vinen er i Norge.
Helt i nordvest i Montalcino finner vi Castello Romitorio. Her er det historie helt tilbake fra Etruskerne og gjennom den turbulent middelalderen. Etter andre verdenskrig ble slottet forlatt. Sandro Chia fikk kjøpt Castello Romitorio midt på 80-tallet og har deretter brukt mye tid, penger og pasjon for å ruste opp plassen til hva det er i dag. Et vinslott, et kunstverksted og en plass med flott historie og potensial for ekstraordinære viner. I dag er det sønnen Filippo Chia som har roret til castello Romitorio

Castello Romitorio Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2015, 75 cl
Dette er en vin der druene er selekterte opptil flere ganger. Vinen lages kun når det er ekstraordinære kvaliteter i druene. Kun laget et håndfull ganger siden Sandro Chiao tok over, 100 % Sangiovese.

Vp nr: 13484601
Pris kr. 1790,90