Vi sees på Oslo Vinfestival 2018!

2. – 3. februar er det igjen klart for Oslo Vinfestival på Aker Brygge.

Vi deltar også i år, du finner oss på Smakstorget fredag fra kl. 16:00 – 20:00 og lørdag fra kl. 14:00 – 20:00.
Inngang på smakstorget koster kr. 175,- og gir deg 5 smaksbonger, er ikke det nok til å stille tørsten kan man kjøpe flere bonger på stedet.

Vi kommer til å ha med et godt utvalg spennende vin fra flere land og i ulike prisklasser, her er en liten smakebit på noen av produsentene som vil være tilgjengelige:

Loxarel (Spania)
Loxarel ligger i Penedès området i Catalonia, bare en snau time utenfor Barcelona. De driver all produksjon økologisk og biodynamisk og har også et rikt dyrehold på sin vingård. Fra eselet som hilser deg velkommen når du kommer på besøk til sauer og geiter som gir en hjelpende hånd når bladverket på druerankene skal beskjæres. Sjefen sjæl er Josef Mitjan som laget sin første vin allerede som 16-åring og som nå driver vigården sammen med sin familie! De fokuserer i stor grad på lokale druesorter, særlig Xarel.Lo (som også ligger bak navnet Loxarel) og lager tradisjonelle viner, naturviner og viner som er gjæret på amfora. Vi tar med oss litt av hvert!

Olivier Pithon (Frankrike)
Produsenten Olivier Pithon produserer vin i Roussillon i Frankrike, altså  i vinregionen Languedoc-Roussillion. Vi befinner oss svært nær grensen til Spania og Catalonia noe som gjenspeiler seg i druevalget på flere av vinene, bl.a. de fra appellasjonen Côtes Catalanes. Dette er spennende viner av høy kvalitet. All vinproduksjon foregår etter biodynamiske prinsipper.

Musella (Italia)
Musella er en anerkjent produsent i Veneto regionen i Italia og har levert kvalitetsvin til det norske markedet i over 15 år. Fra og med årgang 2014 årgangen er alle deres viner sertifisert som biodynamisk av Demeter. Kvinnen bak vinene er Maddalena som jobber etter et prinsipp om å bevare en klassisk og elegant stil på sine viner. De senere år har det vært en tendens mot fyldigere og søtere Valpolicellaviner, men Maddalena er blandt de som nå leder an trenden med friskere, slankere og mer matvennlige viner, slik de historisk har vært.

I tillegg til disse blir det flere spennende viner fra andre produsenter fra Tyskland, Frankrike, Italia og Sør-Afrika.

Vi gleder oss!