Elgin Vintners lager flotte viner fra Sør-Afrika

Friskhet og fruktighet i sentrum i kjølige Elgin Valley i Sør-Afrika.

Elgin Valley ligger bare 70 km utenfor Cape Town, på høyt innenlandsplatå (350 m.o.h.) med kjøligere klima enn områdene rundt. I hjertet av dette vakre området finner vi Elgin Orchards farm som har ligget der siden 1890. Gården var tidligere kjent som en av Sør-Afrikas beste eple-og pære produsenter. I dag er det for det meste druer og vin det går i, det er nemlig her Elgin Vintners holder hus. Hovedhuset, Ridgeland Manor House ble bygget i 1927 og har en spennende historie, det har blandt annet fungert som pleiehjem for soldater som returnerte fra andre verdenskrig. I dag er huset rennovert i Victoriansk stil og fungerer som et 4-stjernes Boutique Guest House.

THE RIDGELANDS MANOR HOUSE – Four-star Boutique Guest House

Elgin Vintners ble grunnlagt i 2003 og er et samarbeid mellom seks dedikerte vinbønder som dyrker, produserer og markedsfører sine viner under en felles merkevare. I dag regnes de som en av de beste produsentene i Elgin Valley. I 2019 ansatte de en av vinbransjens fremste kvinnelige vinmakere Marinda Kruger-Claassen.
På den ene siden av Elgin Valley ligger havet, på den andre er området omringet av et amfiteater av fjell. Fjellene sørger for godt med regn, høyden gir kjølige nattemperaturer og havet fører med seg kjølige vinder. Med seks parter involvert kan Elgin Vintners dra full nytte av områdets varierte mikroklimaer, terroir, høyder og solforhold. Det kjølige klimaet, Elgin Valey er Sør-Afrikas kjøligste vinområde, gjør at modningssesongen for druene forlenges og vinene som produseres her bugner av friskhet, kompleksitet og ren fruktighet.

To viner fra Elign Vintners er i dag å finne på Vinmonopolet:

 

7989501 Elgin Vintners Chardonnay 2018   Kr. 229,90

977201    Elgin Vintners Pinot Noit 2017       Kr. 239,90