Musella Drago Rosé – ny årgang med nytt innhold og design

Etter å ha blitt raskt utsolgt da den først ble lansert er nå den «nye» rosévinen til Musella tilbake på lager. Tilgjengelig både for Horeca og på Vinmonopolet.

 

Med den nye årgangen har Musella Drago Rosé fått ny etikett og corvinadruen er byttet ut med 100% corvinone fra 25 år gamle vinstokker. Drueendringen gir ingen stor forskjell i vinens utrykk, men lar druematerialet komme enda tydeligere frem og gir økt eleganse og konsentrasjon av urter. Jordsmonnet består av kalkholdig rød leire og tuff.  I tråd med Maddalenas filosofi og holistiske tilnærming til jordbruk og vinmaking brukes det ikke traktor i disse vinmarkene og det spilles klassisk musikk utover vinrankene på gitte tidspunkt dagen for å stimulere plantene og veksten gjennom lydbølger.

 

Vinifikasjon:
Kort maserasjon på skall i romtemperatur før overføring av most på ståltank hvor fermenteringen fullføres. Deretter oppbevares tankene utendørs i naturlig vintertemperatur for stabilisering av vinen.

Årgang:
Våren 2019 startet varm og solfylt før en kald og våt mai etterfulgt av en unormalt varm og tørr junimåned. I juli gikk nær 70% av druene tapt i hagl, men etter intenst arbeid i vinmarkene ble de gjenværende druene reddet og man fikk produsert en vin med flott farge og høy kvalitet, dog med begrenset tilgjengelighet.

Musella har dessuten begynt overgangen til mer miljøvennlig emballasje og Drago Rosé leveres i deres nye esker akkurat som Drago Valpolicella Superiore, helt uten bruk av tape eller andre plastprodukter.

 

Vinen har fått nytt varenummer på Vinmonopolet:
Musella Rosé del Drago 2019
VP.nr: 12025001 – Pris: kr. 189,90

Alle Musellas viner er Demeter sertifiserte fra og med årgang 2014.