Belgisk musserende vin lanseres I Norge!

Belgisk vin er ikke viden kjent, produksjonen er beskjeden og svært lite eksporteres, men nå har Domaine du Chant d’Éole, en produsent i Vallonia håndplukket Norge som en sjelden destinasjon for sine viner, og lanserer to musserende viner i meget begrenset antall.

Belgia er mest kjent for øl, sjokolade og belgiske vafler, men også vindyrking og produksjon har lang historie i landet. Belgisk vintradisjon går helt tilbake til middelalderen. I løpet av det 20 århundre har belgisk vintradisjon blitt gjenoppdaget og er i fremvekst. Klimaet er kjølig og mesteparten av produksjonen er musserende og hvitvin. Velkjente druesorter som Chardonnay, Pinot Gris og Pinot Noir brukes i stor grad, men også mindre kjente lokale sorter.

De mest kjente vinregionene er Vallonia og Flanderen, og det er nettopp i Vallonia at vi finner Domaine du Chant d’Éole. Dette vineventyret startet i 2010 da Domaine du Chant d’Éole ble grunnlagt som resultat av samarbeidet mellom familien Ewbank og en champagnefamilie. I dag er 30 hektar med vinmarker beplantet med Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Blanc. Vinmarkene har sørlig eksponering og kalkholdig jordsmonn. Alle vinene lagres minst 18 måneder sur lies.

De første flaskene fra Domaine du Chant d’Éole ble sluppet i 2015 og var en umiddelbar suksess i hjemlandet. Vinene selger gjerne ut allerede før de er ferdig produsert. Nå er to av deres viner tilgjengelige i Norge i begrenset antall, som de eneste belgiske vinene på markedet.

-Vi er svært glade for å ha blitt valgt til Domaine du Chant d’Éole sin samarbeidspartner i Norge. Med den store etterspørselen de opplever, både lokalt og internasjonalt, er det svært få eksportmarkeder som blir tilgodesett med en allokering. Norge er at av de få landene som i år har fått noen hundre flasker. Hovedårsaken er nok at eieren velger eksportmarkeder som de selv ønsker å besøke som feriedestinasjon, sier Daglig leder i AMKA AS, Thomas Leegaard Jensen.


Chant d’Éole Brut Blanc de Blancs 75 cl

98% Chardonnay, 2% Pinot Blanc – lagret 18 mnd. sur lies. Aroma av friske lyse frukter og moden sitron. God syre og lang ettersmak. Tilgjengelig volum: 310 flasker
Varenr.: 13889701 │ Pris kr.: 379,90 │ 12,5 % alkohol │ Sukker 10,2 g/l


Chant d’Éole Brut Rosé 75 cl

80% Chardonnay, 20% Pinot Noir – lagret 18 mnd. sur lies. Frisk aroma av sitrus og røde frukter. Moden og fruktig med lang ettersmak. Tilgjengelig volum: 160 flasker
Varenr.: 13889801 │ Pris kr. 379,90 │ 12,5 % alkohol │ Sukker 7,1 g/l

For ytterligere informasjon: www.chantdeole.be